Zak&Ting

Zak&Ting av Yvette Gustafsson

Zak&Ting träffades för första gången i ett nr av serietidningen Nemi 2007. Hur de träffades kan du läsa här nedan. De två hade en lite jobbig början men blev till slut vänner, och serien publicerades i Nemi under två års tid med korta äventyr på 4-5 sidor.

Serietidningen lade nästan ned med ett uppehåll och ägarbyte på ett halvår, och Zak&Ting följde inte med till återuppvaknandet av tidningen. Serien gick istället som webbserie och ett långt seriealbum planerades, kallat Jobbiga jävlar. 

2013 samlades alla äventyr från Nemitidningen i ett samlingsalbum. Det finansierades med hjälp av en crowdfunding, där 70 backare förhandsbeställde albumet, beställde T-shirts, affischer och serieoriginal. 

Jobbiga jävlar

2017 blev Jobbiga Jävlar klart och finns nu i fyra delar:

Fler äventyr med Zak&Ting

Övrigt

Färgläggningsbok med Zak&Ting

I samband med Stockholms internationella seriefestival den 5-6 maj 2018 kommer förutom Zak&Ting: Jobbiga jävlar del 3 av 4 även en färgläggningsbok med Zak&Ting ut! Den trycks upp i en begränsad upplaga och innehåller 31 svart-vita bilder med karaktärerna Zak och Ting i olika miljöer och situationer som man kan färglägga på vilket sätt man vill!

36 sidor, färgomslag, svart-vit inlaga.
Pris: 50kr, kan endast beställas här.

©2018 Yvette Gustafsson, Göteborg, Sverige.
1a tryckningen, 1a upplagan, april 2018
Tryckt i Köpenhamn, DK via Lasertryck.se
ISBN: 978-91-982572-6-7