Skapande skola / workshops i serieteckning

Teckna serier med Yvette

Jag delar med mig av det jag lärt mig under åren som serieskapare och tips som är bra att kunna. Det är en blandning av teckningstips och berättarkunskaper.

Målet med kursen är att alla ska känna att det inte behöver vara så svårt och rita och berätta och att alla kan! Syftet är att inspirera till att fortsätta använda sin egen kreativitet.

Bokningar kan anpassas till beställarens och deltagarnas behov, men vanligast är 3 timmar med två block, t.ex.: Rita en karaktär + Rita en serie på en timme. Andra teman kan vara: 
* Gör ett fanzine
* Rita bokstäver
* Gör en dagbok med bilder och text

Material som behövs är A4-papper, blyertspennor, färgpennor om det finns, sudd och pennvässare och något större för workshopledaren att rita och visa på (t.ex. en whiteboard-tavla eller ett blädderblock)

Workshopen är tillgängling online via streaming via t.ex. Zoom/Google Meet/Teams. Uppdragsgivaren står för administration och inbjudan av deltagare och kulturutövare. 

Stort tack för alla trevliga lektioner du hade med oss! Barnen verkade jättenöjda och har sett några som sparat sina serier och fortsätter teckna på dem i skolan 😊

Tack till Yvette Gustafsson @feltankt för en rolig och inspirerande workshop i serieteckning!
Kreativiteten flödade hos både ungdomar och bibliotekarier och det blev en mycket fin eftermiddag.
Lilla Edets bibliotek

Resurser för dig som bokat en workshop:

För andra bilder, kontakta mig: kontakt@uvett.se