Workshops, föreläsningar

Teckna serier med Yvette

Jag delar med mig av det jag lärt mig under åren som serieskapare och tips som är bra att kunna. Det är en blandning av teckningstips och berättarkunskaper.

Målet med kursen är att alla ska känna att det inte behöver vara så svårt och rita och berätta och att alla kan! Syftet är att inspirera till att fortsätta använda sin egen kreativitet.

Läs mer och boka

Håll en digital workshop

Föreläsningen går igenom: 

  • Fördelar och nackdelar med digitala workshops
  • Förutsättningar, förberedelser och förväntningar
  • Klassens/gruppens förutsättningar
  • Material, programvaror, hårdvaror, m.m. 
  • Hur får jag till min första workshop? 

Tidsåtgång: ca 45 min + tid för frågor.

Läs mer och boka

Animerad serietidning

Serieteckning är att berätta i både text och bild, och med enkla medel kan man genomföra en idé. Det kan senare bli början till en animerad film, eller för den som gillar att rita, utvecklas till en mer färdig serie. Det finns inga begränsningar förutom sin egen fantasi! Den obegränsade världen kan sedan överföras till animatione. Deltagarna får jobba tillsammans för att skapa slutresultatet.

Läs mer och boka

Kurs i Clip Studio Paint för Moderskeppet

Nu kan du som funderat på att börja jobba digitalt med Clip Studio Paint med dina bilder gå en kurs hos Moderskeppet som går igenom grunderna i programmet. Kursen fokuserar på hur du ska använda programmet första gången du träffar på det, och du gör det i din egen takt. För att gå igenom kursen behöver du en dator eller en ritplatta med Clip Studio Paint installerat.

Läs mer och ta del av kursen