Inför ett författarbesök

Antingen har vi bokat in en workshop online, eller så ska vi snart ses på riktigt. För att förbereda klassen på vad som komma skall går det fint att visa den här videon in förberedande syfte. Då vet de redan lite om mig, sett mig och hört min röst. Det är speciellt bra för elever som har svårt för nya upplevelser som inte följer rutinen, men även för vem som helst egentligen.

Lärarhandledning

Om jag är bokad till ett tillfälle hos så får ni en lärarhandledning innan tillfället. I lärarhandledningen refereras till ytterligare material, och på den här sidan finns alla referenser samlade.

Videon handlar om hur det är att jobba som serietecknare, om mina serier och andra projekt. Jag berättar också om min utbildning och den första serien med mina karaktärer Zak&Ting.

Tillgänglighet: Videon är undertextad om man slår på det alternativet. Längd: 19.59 Fotograf: Gabriella Ahlbom Undertextning: Jonna Tinnervall

Zak&Ting Jobbiga jävlar, del 1-4

Jobbiga jävlar börjar med en fest, där Zak&Ting hittar en ung kvinna (Malin) som inte verkar må så bra. Ting bestämmer sig för att ta hand om henne och fixa problemet. Det är dock lättare sagt än gjort, Malin är svår att hjälpa och hon är inte så himla trevlig heller. Hon är kort sagt ganska jobbig. När Zak&Ting känner sig klara med att hjälpa henne så blir de inte av med Malin och till råga på allt rasar de ned i Underjorden, och de måste hjälpas åt för att ta sig därifrån, genom en massa olika världar och svårigheter. Hur lätt är det att hjälpas åt när man inte ens gillar varandra?

Zak&Ting har synts i serietidningen Nemi, med korta avslutade äventyr. Nu tillbaka i en lång, sammanhängande historia som sträcker sig till helvetet och tillbaka igen. Det började 2009 med en idé att berätta om “Jobbiga människor” som något som inte är en konstant, något relativt. Och förstås ett roligt äventyr, med värme, humor och kärlek på samma gång!

Böckerna finns att köpa i butiken på hemsidan, men även på AdLibris, Bokus och andra nätbokhandlar.

Hur man ritar Ting:

Hur man ritar Zak

Hur man ritar upp rutorna på en seriesida:

Eleverna frågar ofta om var de kan hitta mig:

YouTube: youtube.com/yvettegustafsson (man söker på Yvette Gustafsson)
Instagram: @uvett och @feltankt
Läs mer om Zak&Ting på zakandting.com
TikTok: @ajwett
Innan vi ses får ni väldigt gärna gå till biblioteket och låna serieböcker. Berätta för mig vad ni i klassen gillar för serier! Maila mig frågor på kontakt@uvett.se

Marknadsföring

Om man vill sätta upp någon liten affisch för att påminna om besöket så finns det att skriva ut här.

Där kan man antingen sätta in i ett redigeringsprogram och skriva till egen info om datum och tider, eller skriva till det för hand.

Det finns också en bild i jpeg-format, som går bra att använda på webben.

Lärarhandledningen tipsar om hur man kan jobba vidare med serier i skolan såväl som förbereda sig inför besök av mig. Den har en del länkar som inte gäller längre, men funkar överlag. Det är inget som behöver gås igenom med klassen innan besöket, men ger mer info till dig som lärare.

Annat skoj:

Läsbingo från Seriefrämjandet

Seriebokaffisch för utskrift

Mer på tema serier från Barnens bibliotek