Utställningar

Sida nr 35 ur Zak&Ting: Jobbiga jävlar del 3 av 4

Zak&Ting

Tema: äventyr, serier, eskapism.

Efter sju års hårt arbete med ett seriealbum finns berättelsen om Zak&Ting: Jobbiga jävlar i fyra delar, och ca 200 serieoriginal i A4-storlek ritade med blåpenna och flytande tusch. Inramade tillsammans ser de otroligt imponerande ut.

Läs mer och se fler bilder här

Collage

Tema: surrealism, dadaism, mixed media, collage.

Collageteknik blandas med akryl och/eller sprayfärg.

I storlekar mellan A4 och 90×90 cm har lagret av surrealistiska landskap och ibland porträtt växt till sig. De baseras på ljus och färg, snarare än en färdig bild av hur slutresultatet ser ut.

Endast originalverk, inga prints. De ska ses på riktigt så att lagren och vecken syns. Inget är gjort digitalt, allt är gjort för hand.

Drömresan

Tema: svart-vitt, serier, självbiografiskt, resa.

Det första seriealbumet från Yvette Gustafsson (2008) om en resa runt jorden i fantasin. Ett semi-självbiografiskt seriealbum där originalen är tecknade på ca 32×15 cm elfenbenskartong. Finurliga resonemang och djup svärta i teckningarna. Från början var det 64 original, några är redan sålda och bildar hål i mosaiken som historien utgör.

Feltänkt

Tema: humor, serier, samtid.

Feltänkt görs med ett avsnitt i veckan sedan starten 1 januari 2019. Personliga reflektioner med igenkänningskomik blandat med samtida händelser som pandemier och krig och upplopp.

Infosfären

Teman: vetenskap, astronomi, serier.

Infosfären görs till tidskriften Populär Astronomi som ges ut fyra ggr/år.

Som affischer blir de dokument över forskning och vetenskap om rymden blandat med populärkultur. Man har roligt och tänker efter samtidigt som man lär sig något!

Läs mer och se fler bilder här