Bilder från Solwayfestivalen i Mölnlycke

I fredags var det Solwayfestivalen i Mölnlycke – en kulturfestival för barn och ungdomar. Det var band som spelade och olika föreningar var på besök för att visa upp sina verksamheter. Det är en jätteviktig grej för varje samhälle, att visa vad man kan göra där – för det är ju inte självklart, egentligen.

Det var ganska kallt ute, men solen kom fram precis i tid till festivalens början och det kom en del folk. Utmaningen här var att ha en öppen workshop där man inte behöver passa någon tid för att vara med och det gick bra – jag fick träffa härliga ungdomar som var entusiastiska och frågvisa. Förhoppningsvis blir det en kurs i serie-/teckning i Mölnlycke via Medborgarskolan Väst i höst för åldrarna 11-16. Kontakta Medborgarskolan för mer info.

Jag berättade lite om mina serier och passade på att rita upp Zak&Ting.

"Vad ska vi rita?" "En bil!" "En björn!" "En björn i en bil!" Till slut blev det en historia om en björn på väg till jobbet med en trasig AC på årets varmaste dag.

Vi ritade en katt genom att definiera former. En cirkel, en oval, osv. Och så hade vi till slut en katt som leker med en boll.

Jag fick prova på att måla lite med sprayfärg. Vi sprayade på plast uppspänd mellan träd. Smart! Och roligt 🙂