Skapande skolaprojekt på Rosendalsskolan i Örgryte

I april – maj har jag varit på Rosendalsskolan en gång i veckan för att träffa tredjeklassarna där och ha workshops i serier. Den här gången hade jag inte ett tema att knyta an till, så det fick handla om serier, rätt och slätt 🙂 Vi har jobbat med att använda enkla former för att bygga upp en karaktär och kunna rita den om och om igen – för det gör vi ganska mycket när vi gör serier. Vi har gjort olika serier där barnen själv har fått välja om de vill använda samma karaktärer som gången innan eller göra något nytt och vi har också gjort små fanzine! Vi gjorde fanzinen enligt Rookie magazines guide till att göra enkla fanzine: http://rookiemag.com/2012/05/how-to-make-a-zine/ , det tror jag kommer att återkomma hos dem.

Sista dagen (igår) hade eleverna vernissage där deras föräldrar var inbjudna för att se vad deras barn gjort under året i olika ämnen. Jag passade på att stanna kvar för att själv se vad de annars gör när jag inte är där och för att prata mer med elever och även träffa deras föräldrar. Det var mycket roligt! Förhoppningsvis får jag komma tillbaka till Rosendalsskolan (jag hoppas alltid att jag får komma tillbaka till skolorna :D), det har varit fem roliga veckor och det har märkts att de har tyckt att lektionerna var givande och kul.

Elevernas utvärdering av lektionerna vi haft:

wordlediagram