Hej Fisk!

head

Sovande fisk 2I Juni 2014 hörde Sjöfartsmuséet i Göteborg av sig och ville ha hjälp med en utställning som skulle sättas upp i slutet av september och gå i ett år framöver. De hade en idé om att kommunicera hur fiskar har det i havet och vilken problematik som finns kring den fiskeindustri som bedrivs idag, men göra det på ett lekfullt och annorlunda sätt. De kom fram till att de ville använda sig av serier för att nå sina mål. Tillsammans gjorde vi en utställning bestående av karismatiska fiskar och serier fulla av lärdomar att ta med sig ut i vardagen.

 

Experterna på Sjöfartsmuséet Akvariet bidrog med sin kunskap om maritimt liv inom respektive område de ville förmedla och jag realiserade dem i bild genom illustrationer och serier.

framtiden1

Framtiden 1. Hur ser framtidens fiske ut? Hur lever fiskarna om 50 eller 100 år?

framtiden2

Framtiden 2. Hur ser framtidens fiske ut? Hur lever fiskarna om 50 eller 100 år?

Hej fisk i media:
Vårt Göteborg