Höstlovsaktiviteter!

Höstlovsturné

Under skolloven blir det alltid mycket att göra och i år blir det extra crazy! Jag kommer att besöka 4 olika bibliotek under vecka 44, här kommer de i ordning:

Falkenbergs Bibliotek
Teckna en serie
för barn och unga från 9 år
måndag 27 oktober kl.13.30-15.30
sagorummet, huvudbiblioteket.

Vill du rita en egen serie men har svårt att veta hur du ska komma igång?
Serietecknaren Yvette Gustafsson hjälper dig att göra en egen serie och få inspiration till att göra ditt eget fanzine.

Anmälan på telefon 88 63 70 eller e-post: biblioteket@falkenberg.se
Max 15 platser.

Tisdag 28/10 kl 13-16

Angereds bibliotek
Teckna skräck- och spökhistorier

En öppen workshop på tema skräck- och spökhistorier (man behöver alltså inte komma i tid, det är bara att komma förbi när som)
Målgrupp: 8 – 13 år (men det är ok om du är äldre också, vem gillar inte spökhistorier 😉 )

Onsdagen den 29 oktober kl 10.30 – 11.40 och 13.00 – 14.20

Biblioteket i Svenljunga
Workshops i serieteckning.
Vi ska göra serier i Svenljunga! Det första passet kl 10.30 – 11.40 är för 10-12 år och passet på eftermiddagen 13-00 – 14.20 är för högstadieelever. Kontakta biblioteket för mer information.

Torsdagen den 30 oktober kl 10.00 – 11.30 samt 13.00 – 14.30

Halmstads bibliotek
kl 10.00 – 11.30 Serieworkshop Vi gör serier på tema spöken och skräck!

Vad passar bättre på höstlovet än spökhistorier? Vi ritar alla möjliga spöken och monster, inspirerade av våra bästa skräckförfattare! Självklart kan man berätta sina alldeles egna spökhistorier i serieform. Du får hjälp av serietecknaren Uvett, som själv gillar att rita monster med många och stora huggtänder. Från 10 år

kl 13.00 – 14.20 Fanzineverkstad – Fanart Cirkeln

Vad gör tjejerna i Cirkeln när ingen av de andra är med? Vad har författarna Mats och Sara glömt att ta med som du har tänkt på? Kanske träffar de andra karaktärer från andra historier för nya episka äventyr. Du bestämmer när du gör ett eget fanzine om och kring boken Cirkeln – den första boken i trilogin om tjejerna i den mystiska lilla orten Engelsfors som är full av magi. På plats finns Uvett för att hjälpa dig att komma igång.
Kurser i serieteckning
Jag fick ett mail för en vecka sedan om jag håller kurser i serieteckning i Göteborgsområdet. Inget är inplanerat förutom dessa aktiviteter för barn och ungdomar samt skapande skola-projekt. Om du har en idé om vad du vill göra för något i det avseendet hör av dig och så ska jag se vad jag kan göra 🙂 Det är ganska mycket roddande att ordna med en kurs om man inte har lokal och inte har deltagare klara från början, så om man vet att intresse finns är det mycket, mycket lättare att få eld i baken att ordna något sådant.