Webbshop borttagen

Från och med 1 januari 2015 har Skatteverket infört nya regler för webbshopar/e-handel. Man måste skaffa minst två bevis för att köparen befinner sig i ett land (hur de bevisen måste se ut vet jag faktiskt inte, det kanske inte är så komplicerat egentligen) och att köparen är en faktisk person. Det innebär att det har blivit extra krångligt att administrera köp via webbshopar. Inte bara för att man måste betala moms i vardera land ens köpare kommer från – mina köpare är inte många och kommer mest från Sverige, i och med att det mesta jag har att sälja är svenskt. Men, det fanns också en deadline för att registrera sig för MOSS där Skatteverket hjälper en att betala momsen i respektive land och den missade jag så för att det inte ska bli extra extra extra krångligt för mig har jag beslutat att ta bort min shop för tillfället. Jag kommer istället att lägga lite extra krut på att sälja mina saker genom större shopar, iBooks och Comixology:

Apart förlag:

 

iBooks:

serialmasksfront iBooks och Comixology har jag hittills inte lagt alls så mycket energi jag skulle kunnat. Nu får det ta och bli ändring på det! Jag kommer att börja med Comixology. Visserligen måste allt vara på engelska, och det tycker jag är lite synd men det är ändå dit jag vill komma till slut. Det har varit en dröm länge och efter att ha kommit in har jag varit dålig på att förvalta det. Arbetet med att översätta fler av mina serier har redan börjat 🙂

Comixology:

serialmasksfront