Blog Archives

Feltänkt nr 1 Trötthetens faser

Serien Feltänkt publiceras på Instagramkontot @feltankt med ett avsnitt i veckan. Serien är inte bara en serie, det är en samlingsplats för alla som någon gång tänkt lite fel, sagt fel eller gjort fel. Det visar sig att ganska många tänkt ungefär lika fel vid något tillfälle, så det kanske inte är så farligt ändå.

Träffsäker! Hög igenkänningsfaktor!

Här samlas alla avsnitt från 2019, som avhandlar trötthet och kaffe, produktivitet, saker som hänt, saker som aldrig hänt (men mycket väl kunnat hända), huvudvärk och vänskap.

Vardagsnära. Ibland läskigt vardagsnära.

Feltänkt – trötthetens faser är fina vardagliga situationer berättade och tecknade med humor. Det handlar om författarens eget liv som konstnär, egenföretagare och småbarnsmamma. Varje seriestripp är kommenterad med några rader som tidigare publicerats på Instagram. Här är en av mina favoriter. Jag älskar också att köpa saker som inte alltid är så praktiska. – https://feministbiblioteket.se/feltankt-trotthetens-faser/

Feltänkt nr 3: Potentiell energi

Året då allt skulle återgå till det normala efter pandemin. Året då du kanske ville orka saker men det gick inte hela vägen fram. Feltänkt 2021 handlade om att leva på I-landshoppet om att få sitta stilla i ett annat land, vänta och hålla ut mellan alla Zoom-möten och någonstans hitta potentiell energi.

Yvette Gustafsson skapar serien Feltänkt, som publiceras på Instagramkontot @feltankt varje tisdag – (veckans jobbigaste dag) året runt och har ett växande community på Instagram och Patreon.

fina vardagliga situationer berättade och tecknade med humor.

– FEMINISTBIBLIOTEKET.SE

Feltänkt nr 4: Lagom är relativt

Precis när jag var redo att komma igång med livet igen så var det lite svårt att minnas hur det skulle gå till. När det väl orkades så var det ordentligt, och kanske inte riktigt i fas med andras energi. Man kan säga att lagom kan vara så olika saker för olika människor. Lagom är relativt.

“så bra man skrattar å nickar igenkännande, Yvette gör en av de roligaste serien på Instagram.”

Boken samlar alla avsnitt från Instagramkontot @feltankt under 2022. Det handlade om restriktioner, krig, Twitter, sommartidsövergång och att känna sig obekväm i sociala situationer som före pandemin inte var några konstigheter. Är det inte ganska skönt att ha TV:n som närmsta vän, ändå?…

Feltänkt nr 5: Orka!

“Orka!” Är det en peppande uppmaning eller en ogillande muttring? Ibland vill man bara säga “Orka!” och sätta sig på en isolerad liten ö. Eller till och med vara en ö. Men ingen människa är en ö.

Feltänkt: Orka! är tyvärr inte en självhjälpsbok, men den kan eventuellt erbjuda igenkänning. Det kan i sin tur hjälpa dig att komma ihåg att böja på knäna när du landar, påminna dig om att du inte får fyrkantiga ögon av att se på TV och kanske att stanna upp en stund för att fundera på skillnaden mellan en permanent marker och en whiteboardpenna.

Här samlas alla avsnitt från Instagramkontot @feltankt under 2023. Nytt avsnitt kommer varje tisdag och bildar en sorts loggbok över vår samtid. Varje Feltänkt-bok kan läsas fristående.

Yvette Gustafsson är serietecknare och illustratör bosatt i Göteborg. Förutom Zak&Ting gör hon vetenskapsserier till Populär Astronomi och serien Feltänkt känner du igen från Instagram, men också Västtrafiks kampanj för vett och etikett i kollektivtrafiken och tidningen Faktum.

Feltänkt är för dig som är 30-någonting och uppåt som vill känna att det inte bara är du som tänker fel ibland.

Zak&Ting: Jobbiga jävlar del 4 av 4

Zak, Ting och Malin har blivit åtskilda från varandra och nu måste de komma till tals med vad som kan vara deras värsta fiende någonsin – dem själva. Hur länge kan man kämpa mot sin egen spegelbild? För evigt, verkar det som. Går det ens att vinna mot sina egna värsta tankar?

Häng med i det fartfyllda äventyret och få reda på om och hur Zak&Ting tar sig igenom de faror som väntar på vägen ut ur helvetet. Kommer Malin hänga med dem för evigt nu? Svaret på det och på gåtan som gjorde att de hamnade i helvetet avslöjas äntligen!

“Köpte 1 o 2 på SIS och 3 och 4 i Örebro. Ägnade helgen åt att läsa serien och jag gillar den starkt. Tyckte om att den började lite ”naivt”, men avslutade lite allvarlig med ett budskap. Hoppas på en fortsättning! :)”

Feltänkt-vykort 2020

Vykort-paket Feltänkt 2020

Feltänkt-vykort 2020

De 10 mest populära avsnitten av Feltänkt 2020 som vykort! Köps i 10-pack. På baksidan finns yta för dig att skriva text och adress och skicka till en vän. Eller rama in som ett litet print. Storlek: A6 (108×148 mm)